HomeNewsNewsletterSitemap
Print-friendly version

"Info på Norsk"

"About us" in the norwegian language


Hvis dere har spørsmål eller trenger hjelp til noe vennligst ta kontakt og jeg vil prøve å hjelpe dere så godt jeg kan. Jeg snakker norsk og kan ta imot betaling gjennom Paypal eller min konto i Nordea.

Med dette vil jeg gjerne fortelle litt om mitt bakgrunn og hvordan jeg havnet på Tenerife.

Jeg er født i Yorkshire i England sommeren 1953. Der hadde jeg en fin oppvekst sammen med mine foreldre og mine to yngre brødre. Så ble jeg 19 år, ferdig på skolen, fed-up av England osv. Mens jeg var på ferie i Sør-England sammen med familien begynte jeg å drømme om jobb i utlandet, jeg trengte å komme meg vekk litt for å tenke på mine fremtidsplaner. 

Slik havnet jeg i Norge som au-pair i januar 1973. Jeg kom til en hyggelig familie på en liten plass som heter Bjørkelangen i Aurskog Høland, og der ble jeg i nesten to år. Jeg var med på mange fine turer sammen med dem, og de lærte meg å gå på ski også.
Etter disse årene hadde jeg blitt glad i Norge, hadde fått mange venner og jeg kunne ikke tenke meg å flytte tilbake til England. Jeg ble boende i Norge i nesten 29 år, først i Aurskog Høland og etterpå  i Lillehammer/Gausdal.

Julen 1999 fikk jeg mitt første møte med Tenerife, jeg ble invitert på juleferie sammen med ei venninde fra England, hun hadde en leilighet så det var bare å kjøpe en flybillett og dra nedover. Alle som kjenner meg vet at når det gjelder ferie så takker jeg aldri nei! Jeg likte meg veldig godt, behagelig klima, hyggelige mennesker, det endte med at jeg var her mange turer i 2000 og 2001.

I julen 2001 var det en kompis her nede som spurte ”hvorfor flytter du ikke hit når du liker deg så godt?” Jeg hadde nok tenkt tanken selv, men jeg hadde min beste venn "Ferdinand", en Golden Retriever, hjemme i norge og han ville jeg aldri reise ifra. Men ting kan forandres fort, i januar 2002, noen få dager etter min hjemkomst fra Tenerife døde han plutselig, han ble bare 11 år og sorgen og savnet var stort. Tiden var inne til å forandre livet mitt igjen. Innen påsken var leiligheten min ute til salgs og jeg hadde sagt opp jobben min, følte at det var "nå eller aldri".

Innen september bodde jeg i Los Cristianos. Det første året jobbet jeg for et norsk selskap over internett samtidig som jeg begynte å interessere meg for leiligheter. Det var vanskelig for meg å finne en brukbar leilighet, så jeg regnet med at andre hadde problemer også. Ei god venninde i Stavanger ringte meg en søndag, hun hadde hørt på "God tur" i NRK, nordmenn trengte hjelp med å finne leiligheter for vinteren, var det noe jeg kunne hjelpe til med? Jeg skrev en e.mail til NRKog Brita Blomquist ringte meg straks, sånn havnet jeg på radioen første gangen. Hun ringte meg et år senere også og jeg var med på ny runde.

I dag har jeg kunder fra mange plasser rundt omkring i verden, Norge, Sverige, Danmark, Finland, England, Irland, Tyskland, Italia, Spania.......pluss mange fler.

Jeg vil gjerne takke min familie og mine gamle og nye venner som har støttet og trodd på meg og alt jeg har prøvd meg på gjennom alle disse årene.

Suzanne